Zakaj je pomembno sodelovati s terapevti za pregrajevanje? Če vi ali nekdo, ki ga imate radi, išče pomoč pri pregani, bo morda zmedeno begali, kje začeti, zato obiščite tole spletno stran nutrimentum.si. Glede na hranjenja je pomembno poiskati terapevte za prehrano, ki so specializirani za to področje. Strokovnjaki so licencirani terapevti, ki imajo izkušnje z obravnavanjem težav, ki so v ozadju motenj hranjenja. Nudijo tudi izobraževanje, specifično za to področje. Drug razlog, zakaj je koristno poiskati strokovnjaka, je ta, da so strokovnjaki na tem področju seznanjeni z najnovejšimi tehnikami prehranjevanja ter bodo imeli popolnejše in temeljitejše znanje o pristopih, ki so potrebni za začetek procesa okrevanja.

prehrana
Ko iščete strokovnjaka za prehrano, je pomembno upoštevati, da se morate počutiti udobno pri katerem koli terapevtu ali specialistu za motnje hranjenja, ki ga izberete. Strokovnjaki za prehrano so strokovnjaki, ki omogočajo različne oblike terapij in sestavljajo jedilnike za vašo prehrano. Lahko pa vam nudijo coaching vodenje skozi proces, če tega ne bi zmogli sami. Registrirani dietetiki so strokovnjaki specializirani za prehransko rehabilitacijo in sodelujejo s posamezniki pri ustvarjanju in vzdrževanju uravnoteženega načrta obrokov. Registrirani dietetik bi nadzoroval tudi medicinsko prehransko terapijo za moške in ženske, ki okrevajo po motnjah hranjenja.

Iskanje specialista za prehrano bo sestavni del vašega okrevanja. Ko iščete strokovnjake, za katere želite, da vas vodijo na vaši poti zdravljenja, boste morda želeli upoštevati več vidikov. Sledijo ključne sestavine, ki jih morate iskati pri specialistu za motnje hranjenja, ali vprašanja, ki si jih morate zastaviti pri iskanju: ali svetovalec obravnava predvsem stranke z motnjami hranjenja? Kakšne so izkušnje z motnjami hranjenja? Ali je prehranski svetovalec akreditiran? Ko najdete strokovnjake, s katerimi boste sodelovali, je koristno oblikovati dolgoročni načrt hranjenja, ki je prilagojen vašim potrebam. Tako boste lahko uravnali vašo telesno težo in odpravili marsikatero zdravstveno težavo, ki jo imate zdaj. Zato obiščite zgornjo povezavo in se naročite na brezplačen posvet. Dobili boste jedilnik za vas, kako se morate prehranjevati, da boste zdravi in vitki. Če se boste uspeli tega držati, ste zmagali. V primeru, da imate večje težave, kot so blokade in druge ovire, tudi psihične, vas bo nutricionistka vodila skozi proces s pomočjo coaching metode.