Veliko zdravnikov in znanstvenikov išče vzrok za plešavost, toda vsi se nekako nagibajo na to, da je plešavost povezana z dednostjo. V kolikor imate težave s plešavostjo jo imajo verjetno tudi vaši predniki, saj je to gensko dedno, tako da obstaja zelo velika verjetnost, da v primeru, da imajo vaši predniki te težave, da jih boste nekoč v življenju imeli tudi vi.

plešavost

Znanstveniki in strokovnjaki se vsak dan trudijo, da bi uspeli najti zdravilo, s katerim bi preprečili izpadanje las, toda to je zelo težko preprečiti, zato se že več let več ali manj neuspešno borijo s to težavo. Plešavost napade moške v kar 50 odstotkih, se pa običajno prične enkrat do 50 leta starosti.

V kolikor se je plešavost pri vas začele ze v mladosti morate vedeti, da to ni nič čudnega in neobičajnega, saj se to dogaja zelo pogosto. Veliko mladih fantov ima že težave s plešavostjo, toda tako pač je in zaenkrat preprosto ne morete narediti nič, s čimer bi lahko to težavo popolnoma odpravili. Obstajajo neki preparati, ki naj bi polagali proti izpadanju las, toda vse to je bolj zanemarljivo v primerjavi s tistim, kar se zdravniki in znanstveniki trudijo, da bi lahko izumili oziroma iznašli.

Oni bi radi plešavost popolnoma odpravili, toda zaenkrat se trudijo zanam. Toda vedeti je potrebno, da so zdravila za mnoge bolezni iznašli šele po več letnem trudi in raziskovanju, tako da tudi za plešavost bodo verjetno odkrili nekaj, kar bo pomagalo v prihodnosti. Dandanes imamo na trgu veliko zdravil, ki so namenjena za zdravljene ogromno različnih bolezni, tako da prav gotovo bodo tudi za plešavost nekaj našli in ko bo končno prišel ta dan, se bo procent plešastih ljudi drastično pomanjšal, kar bo veliko ljudem ponovno vrnilo kvaliteto življenja, ki so jo poznali preden so postali plešasti.