Danes lahko vsak ustvari spletno mesto, vendar ni nujno da bo uspešno, zato je bolje najeti profesionalca, ki ga najdete tukaj www.gorec.si. Najprej izberite cilj za svojo spletno stran, vaše spletno mesto ni samo sebi namen. Doseči mora cilj za vas ali vaše podjetje. Cilji so na primer lahko: ustvariti potencialne stranke, prodaja izdelkov, pridobivanje naročnikov na novice, donacije in podobno. Cilj bi moral upoštevati odločitev o oblikovanju in vsebini, ki ju sprejmete. Vsako spletno vprašanje je mogoče rešiti z vprašanjem: “Ali nam bo to pomagalo doseči naš cilj?” Trije najpogostejši načini ustvarjanja spletne strani so: uporaba graditelja spletnih mest, kot sta Wix ali Squarespace, uporaba CMS-ja, kot je WordPress, programiranje s programskimi jeziki.

izdelava spletnih strani
Če boste spletno mesto izdelovali sami, izberite graditelja spletnih mest, če izdelujete manjše spletno mesto. Ko gradite nekaj bolj sofisticiranega je bolje uporabiti WordPress ali programirati. Začnete tako, da registrirate svojo domeno, da jo rezervirate in vam je nihče ne more vzeti. Nato ustvarite načrt spletne strani. Če se obrnete na profesionalce, ga vedno naredijo, ker je tak način hitrejši in bolj zanesljiv, kot delo na pamet in po intuiciji. Zelo koristno je načrtovati strukturo vašega spletnega mesta.
Izdelovalci spletnih mest so orodja za izdelavo spletnih mest vse v enem. Pogosto imajo vizualni urejevalnik povleci in spusti in vključujejo vse, kar tipično spletno mesto morda potrebuje: predloge, fotogalerije, spletno gostovanje, obrazce in drugo. Izdelovalci spletnih mest se običajno uporabljajo za portfelje, bloge, spletna mesta za mala podjetja, spletne trgovine in drugo. WordPress je močna in priljubljena platforma, vendar delo, ki ga zahteva, pomeni, da ni za vsakogar. Skoraj tretjina vseh spletnih strani je zgrajenih na WordPressu. Je subtilen, bistven del interneta. Vendar zahteva tudi več namestitvenega dela in vzdrževanja kot večina graditeljev spletnih mest.
WordPress ni paket vse v enem. To je sistem za upravljanje vsebin (CMS). CMS vam omogoča ustvarjanje in organiziranje digitalne vsebine. Druge elemente, kot sta gostovanje in registracija domene, je najbolje narediti ločeno. Na vas je, da jih združite v storitev spletnega mesta WordPress. To niti približno ni tako zapleteno, kot si morda mislite, vendar ni najlažji način za izdelavo spletne strani. Ne bi ga priporočali ljudem, ki jim tehnologija ne ustreza. Za to bodo najbolje poskrbeli profesionalci.