Pomlajevanje obraza je verjetno najbolj pomemben tretma za marsikatero žensko v fazi staranja. Vsi si želimo napeta lička, sijoč obraz, brez nepotrebnih gubic. Dandanes obstaja veliko tretmajev, ki se jih izvaja za pomlajevanje obraza. Krema za pomlajevanje obraza je ena izmed njih. 

Pomlajevanje obraza

Vendar kako se odločiti za pravo kremo, ko pa jih je na trgu toliko različnih in vse naj bi bile učinkovite za pomlajevanje obraza. Kreme so trenutno še vedno na samem vrhu, saj je botoks še vedno malce tabu tema. Za pomlajevanja obraza, mora krema vsebovati ravno prave sestavine, da bo učinkovita, drugače bo denar vržen stran.  Sama krema mora vsebovati naravno hialuronsko kislino, ker mora le ta prodreti globoko v kožo, kjer se učinkovine sprostijo in se tako izboljša tonus kože, ter posledično izgled kože. Hialuronska kislina zapolni gubice in tako zagotavlja hitrejše delovanje. Pomlajevanje obraza je tako bolj učinkovito, koža se ponovno napne in zgladi gubice.

Gubice niso vedno samo posledica staranja, temveč so v veliki meri pogojene z mimiko in načinom življenja. Vpliv okolja in stresen način življenja poskrbi za  nastanek gubic, koža izgublja elastičnost in postaja vedno povešena. Vsaka pa se vpraša, bodo te kreme pokazale učinek že naslednji dan. Žal, novica ni ravno najboljša. Kremo bo potrebno uporabljati vsaj dva tedna, do prvih učinkov. Najboljše je da jo nanesete zjutraj in zvečer pred spanjem. Pravzaprav je priporočljivo da kreme za pomlajevanje obraza začnemo uporabljati že po 25 letu, ko koža začne počasi izgubljati elastičnost in zaradi gravitacijske sile, postaja povešena. Zato je najboljše da kreme začnete uporabljati čim rej, in vaš obraz bo kasneje podlegel starostnim gubicam, ki pa jih ni več moč čisto skriti. Naj pa vas ne skrbijo gubice preveč, to je proces staranja, ki ga žal ne morete ustaviti.