Eno najbolj koristnih masel je zagotovo karitejevo maslo, saj poznamo ogromno načinov kako ga uporabljati. Koristne informacije najdete tudi na https://www.butters.si/masla/karitejevo-maslo-z-mangom. Pa poglejmo kako lahko karitejevo maslo vsakodnevno uporabljate v svojem domu oziroma na svojem telesu!

karitejevo maslo

Za začetek lahko karitejevo maslo uporabljate kot balzam za ustnice, saj bo učinek neverjeten. Prav tako gal lahko dodate k balzamu za vaše lase, saj ima maslo zelo hranilen učinek, vaši lasje pa bodo mehki in sijoči. Zanimivi je tudi, da lahko karitejevo maslo uporabljate po sončenju in s tem navlažite in nahranite svojo kožo. Prav vam bo prišlo tudi med prehladom, saj lahko z njem namažete kožo okoli vašega nosu, ki je zaradi povečane uporabe robčkov zagotovo suha in razdražena. Če vaš prehlad spremlja tudi kašelj, potem si karitejevo maslo namažite po prsnem košu in ublažite kašelj. Če barvate svoje lase sami, potem vam lahko pride prav tudi tukaj – z njim si zaščitite kožo okoli lasišča, da se vam barva ne bo prijela na ta predel, saj vsi vemo kako nadležno je lahko to. Imate trdo kožo na podplatih? Namažite se, obujte nogavice in hop v posteljo! Zjutraj bodo stopala prijetna in mehka. Imate kratko frizuro? Za lažje oblikovanje si na lase nanesite maslo (pa ne preveč) in si olajšajte oblikovanje. Karitejevo maslo lahko tudi uporabite za navlažitev kože po celem telesu – malo ga segrejte in zmešajte s tremi žlicami vode. Nanesite na telo in dovolite, da vaša koža posrka vse hranilne snovi karitejevega masla. Pomagalo vam bo tudi proti gubam in staranju, zato ga lahko uporabljate tudi kot kremo za obraz.
Res vsestransko karitejevo maslo je danes zelo lahko dostopno in na voljo v praktično vsaki trgovini, vendar pa bodite pozorni, da bo izdelek, ki ga kupite zares vseboval visok procent karitejevega masla, saj bo le na tak način učinek njegove uporabe največji.