PrenosnikiSte dobili službo v kateri rabite veliko potovati in še bolj, kot potovati delati z računalnikom? Potem si enostavno kupite prenosnik, saj bo perfekten za vašo službo in dom. Če imate doma stacionarni računalnik, ki ga skoraj nič ne uporabljate, ker vas ni doma so potem prenosniki prava stvar za vas in kje drugje boste našli cenejše in bolj novejše prenosne računalnike kot v spletni trgovini comshop.

Ko so prenosniki prišli na trg so naredili revolucionarno spremembo v računalništvu in nasploh računalniški tehnologiji, saj so takoj za njimi prišli pametni telefoni in po telefonih še računalniške tablice, ki so bolj zmogljive od naših starih računalnikov. Kot vidite se časi spreminjajo in tehnologija gre naprej in tako bodo tudi prenosniki šli naprej, saj se vedno več govori o prenosnih računalnikih, ki bodo imeli ekran na dotik tako, kot pametni telefoni.

Danes so prenosniki zelo priljubljeni pri starejših ljudeh, ki se učijo delati z računalnikom, saj si jih lahko vzamejo s sabo in jih uporabljajo kjerkoli želijo. Starejši ljudje so zelo navdušeni nad novo tehnologijo ampak imajo še zmeraj en strah, ki jih omejuje, da ne morejo te tehnologije sprejet. Prenosniki pa ne navdušujejo samo starejše temveč tudi mlade ljudi, ki se radi ukvarjajo s programiranjem, pisanjem in branjem raznih člankov, knjig, zapiskov… Danes tudi na faksih pustijo uporabljat prenosnike med uro, saj si lahko snov, ki jo razlaga profesor zapišejo na prenosnik, kar je še posebej uporabno, če hočeš imeti natančne zapiske. Večina mladine pa kupi prenosnik zato, da lahko špila na njemu igrice, kar se nam je včasih zdela prav neumno, saj so bili prenosniki samo za pisarniško delo in za delo na terenu.

Edini problem pri prenosnikih je baterija, ki zdrži maksimalno 4 ure brez polnjenja ampak je veliko primerov, kjer je baterija zdržala več in manj kot 4 ure. Najbolj prodajana in najcenejša blagovna znamka je fujitsu, ki ga uporablja večinoma šola za pisarniška dela in za praktično delo z učenci. Prenosniki od te firme so velikokrat pokazali, da baterija zdrži dlje časa od navedenega maksimuma ampak na žalost te blagovne znamke ne boste našli v comshopu, ker v tej spletni trgovini gledajo na najkvalitetnejšo in hkrati najcenejšo računalniško opremo tako, da vam ne prodajajo poceni dobljeno robo.