Danes vsi hočemo imeti najboljšo tehnologijo, ki je danes prišla na trg in zame nebi bilo nič boljše kot prenosni računalnik, ker ga še nikoli nisem imel, kajti vse ljudi in ne samo mene žene nekakšna strast po tistem česar nimamo in to nas tudi naredi to kar smo. Če ste tudi vi eden takih, ki si želijo prenosnik potem si preberite moj članek saj vam bom v njem predstavil za kaj prenosni računalnik sploh je in čemu služi.Prenosni računalnik

Prenosni računalnik so se včasih uporabljali predvsem za pisarniška dela, saj so se zelo hitro pregrela in tudi baterija ni dolgo časa zdržala. Danes so prenosni računalniki tako sposobni, da se jih lahko tudi uporablja za različne storitve, ki so se včasih lahko dale uporabljat samo na namiznem računalniku, ker je bil dovolj močan ampak sedaj je tehnologija že tako napredna, da smo naredili v zadnjih 10 letih en zelo velik korak v računalniški tehnologiji.

Če ste taka oseba, ki hoče prenosni računalnik za igranje igric potem malo pomislite, saj se vam bo bolj splačal namizni računalnik in ne prenosnik, saj se bo prenosnik prehitro segrel in večkrat, ko ga boste preobremenil vedno bolj počasi vam bo delal, saj ni narejen za igrice. Vsaj tako je bilo včasih danes pa je vedno več prenosnih računalnikov, ki so narejeni samo za tiste, ki igrajo igrice. Prenosni računalniki so kot sem napisal vedno bolj zmogljivi in zaradi tega tudi postajajo vedno bolj popularni in ravno zaradi tega, ker so tako zmogljivi lahko igramo igrice na njih ne glede na zahteve in sedaj ostane samo še ena stvar, ki nas ovira od idealnega prenosnika in to je baterija saj imajo prenosni računalniki lito-ionsko baterijo, ki večinoma danes zdrži, kar 4 ure četudi gor na njem igraš igrice. Najboljša stvar pri prenosniku pa je to, da ga lahko s sabo vzameš kamorkoli in ga imaš lahko kjerkoli in tudi če rabiš kaj delat na računalniku ne rabiš skrbet, saj vam je prenosni računalnik zmeraj pri roki.