Ugodje in sprostitev. Želja vsakega od nas, kajne? Hiter tempo življenja, stres, delovne in družinske obveznosti – prav vse naše želje po ugodju in sprostitvi omejujejo in jih preprečujejo. Čas je, da si vzamete čas zase in si namenite sprostitev z masažo.

Zakaj masaža?

Masažne tehnike, ki jih izvaja ustrezno izobražen kader, nam pomagajo pri odganjanju težav, ki izhajajo iz našega načina življenja. Ste že kdaj zaznali, da se vse pogosteje zbujate utrujeni, da nimate prave energije, vas morda ves čas pestijo poškodbe in bolečine?  Vse to nakazuje na to, da se že soočate s kritičnimi vrednostmi stresnih hormonov, ki jih je potrebno pravočasno zaustaviti in nadomestiti s hormoni sreče in ugodja. Slednji namreč zagotavljajo naše optimalno delovanje in opravljanje vsakodnevnih opravil.

 

 

masaža

 

Zavedajte se, da je vaše psihofizično stanje v celoti odvisno od tega, kako se počutite in kaj za svoje počutje naredite. Stalno odlaganje prostega časa na prihodnost z besedami »samo še to naredim, potem pa si vzamem čas« ni rešitev. Zelo hitro namreč lahko padete v vzorec, ki bo od vas zahteval stalno maksimalne vložke, zadoščenja ob rezultatih pa ne boste imeli.

Kakšno masažo izbrati?

Če se za masažo odločate prvič, vam priporočamo klasično masažo, ki vključuje različne tehnike (na primer gnetenje, drgnjenje, tapkanje) s pomočjo katerih maser deluje na vašo kožo, posebej pa se posveti tistim območjem, ki vam povzročajo največ težav oziroma bolečin. V primeru večjih težav z mišicami hrbtnega predela se priporoča terapevtska masaža hrbta.

Vse bolj priljubljena pa postaja tudi kraniosakralna terapija, ki jo zlasti priporočajo pri različnih kroničnih stanjih, ki stanje bolečin izboljšajo, prav tako je koristna po poškodbah, saj pospeši proces okrevanja. Ta terapija odpravlja tudi kalcinacijo, sklepom in mišicam pa povrne prožnost. Terapija spodbuja imunski sistem ter poveča odpornost telesa na bolezni, zato je primerna kot dopolnitev in podpora rednim oblikam zdravljenja.