Lahko rečemo kar na splošno da je zobozdravstvo nekaj, česar se pa vsi bojimo oziroma večina nas. Zobozdravnika nas je še kako strah, pa čeprav vemo, da nam skuša samo pomagati. Je pa ga pomembno redno obiskovati, da ohranimo čiste in zdrave zobe. Veliko ljudi še pa vedno misli, da ta veja medicine obsega samo zobe, ampak v resnici obsega celotno ustno votlino. Tako skrbijo tudi za vaše dlesni in tudi recimo nebo. Zobozdravstvo je torej kar široka veja, ki zraven zobozdravnika obsega tudi zobne kirurge in še kaj.

zobozdravstvo

Vam pa zobozdravstvo nudi zraven pregledovanja zob, še kakšne zobne nadomestke. Nikoli ne veste kdaj boste izgubili svoje zobe in s tem tudi samozavest. Umetni zobje ali zobni implantati pa vam vaš nasmeh vrnejo. To vse delajo zobozdravniki. Res odlični so v ambulanti Doktor1a, kjer imajo izkušene zobozdravnike, ki si za vsakega pacienta vzamejo čas. Cenik imajo na spletni strani, lahko pa jih tudi pokličete in se vse dogovorite. Zobozdravstvo lahko poskrbi tudi za bele zobe. Tako lahko imate točno takšne sijoče zobe, kot jih vidite pri igralcih v filmih. Sploh pa vas ne bo nič bolelo, za to bo poskrbel vsak zobozdravnik. Pri kakšnih kirurških posegih vam dajo lokalno anestezijo.

Vsako zobozdravstvo da velik pomen na samo preventivo. To ne pomeni samo redno umivanje zob, temveč tudi, da jih redno obiskujete. Se pa ta panoga tudi razvija. Vedno več je modernih metod, ki jih uporabljajo za samo zdravljenje. Prav zato se ne rabimo zobozdravnika bati. Če ga boste redno obiskovali, se sploh ne rabite bati, da bi zobe izgubili prehitro. Delajo recimo tudi zobne luske, ki so namenjeni, če se vam kakšen zob okruši. Tudi to se lahko hitro zgodi, če se recimo kam malo zaletite. Ponujajo še marsikaj, cene so pa različne. Odvisne so od ponudnikov in njihovih metod, ki jih uporabljajo za zdravljenje.