Sončne elektrarne so elektrika prihodnosti, ko bo vsaka hiša in stavba dejansko imela lastno samooskrbno elektrarno, ki jo napaja sonce oziroma njegovi žarki. Gre za neskončno in obnovljivo energijo, ki jo ne bo zmanjkalo in se je ne da uničiti ter se jo lahko po mili volji koristi ni uporablja kolikor hoče in kdor hoče. Sončne elektrarne na ključ izdelujejo že nekateri ponudniki tako, da vam najprej uredijo vse potrebne papirje in dovoljenja za postavitev take elektrarne in priklop v sistem, nato jo zgradijo glede na  vaše potrebe in želje in nazadnje poskrbijo še za subvencijo Eko sklada, da se vam investicija povrne že  v prvih treh do petih letih.

sončne elektrarne

Samooskrbne sončne elektrarne so vedno bolj pogoste in so lahko namenjene oskrbi z elektriko za stavbo lai pa tudi zraven še za prodajo elektrike v sistem, za kar pa mora biti elektrarna veliko večja, kot samo za vašo lastno uporabo. Kako velika mora biti elektrarna bodo ugotovili mojstri na podlagi vaših porabnikov elektrike. Več kot imate velikih porabnikov, kot sta skrinja in hladilnik pa tudi pralni stroj in bojler, računalnik in na primer, več elektrike porabite, medtem ko luči niso velik porabnik energije.

Sončne elektrarne lahko oskrbijo različne komplekse hiš, tudi oddaljene in samotne hiše in vikendice ali prikolice. Postavijo se na streho hiše ali prikolice, če ne gre na južno stran in dani dreves pa se postavi nekam v bližino na stebre, da ni ovir do sonca. Da se sončne elektrarne resnično splačajo morajo obratovati vsaj dvajset let zato naročite kakovostno, ki ima še malo več garancije, celice pa bodo zdržale vsaj še enkrat toliko časa. S tem boste ohranili naravo pa še pofitirali maksimalno je možno. Elektriko boste imeli zastonj, kar lahko sami računate, koliko je to denarja in ni zanemarljivo. Odvisno je od vas, zdaj je prožnost za zagrabit.