V svetu ribolova velja eno nepisano pravilo – no, če ste zadnja leta veliko na internetu, potem ste to pravilno sigurno videli tudi že napisano: »Nimate toliko denarja, da bi kupovali poceni!« Z drugimi besedami, bi lahko temu pravilu rekli tudi, da kdor kupuje poceni, po navadi kupuje dvakrat. Ampak, zakaj je tako? Največkrat se te zadeve dogajajo ravno tistim, ki prihajajo v svet ribolova – tisti ribiči še niso najbolj izkušeni in zato, ko na primer kupujejo ribiške palice, gledajo več ali manj samo na ceno, kar pa je nekaj najslabšega, kar lahko naredijo – nizka cena, veliko krat pomeni tudi slabo kvaliteto, kar pa spet pomeni, da boste s palico nezadovoljni ali pa jo boste celo polomili.

ribiške palice

Kaj torej narediti? Katero ribiško palico gledati in kupiti, ko ste na začetku svoje kariere, če lahko temu tako rečemo? Za začetek je sigurno naš predlog, da se brez svojega znanja ne zaletite v prvo ribiško trgovino, ker če boste naredili to, vam bodo tam prodali tisto, kar jim že dolgo stoji, kar nihče ne želi in ste vi prišli kot nalašč za to, da se rešijo stare zaloge! Naš predlog je, da za začetek poiščete kakšne zapise na spletu – kakšne forume, kakšne članke in vse skupaj poiščete preko Googla – vpišite poceni in kvalitetne ribiške palice in sigurni smo, da boste našli ogromno tega, še posebej za vse tiste, ki se odpravljajo na krapolov oziroma na ribolov krapa!

Če se boste podali v takšno raziskovalno akcijo, smo sigurni, da boste naleteli na pohvale blagovnih znamk, kot so na primer Daiwa, Shimano in še nekatere druge, ki so med ribiči precej priljubljene. Kljub temu, da so vse te ribiške palice od priznanih blagovnih znamk, pa se pri njih vseeno lahko dobi kaj kvalitetnega, a da za to ne boste rabili odšteti celega bogastva. Torej, če potegnemo zaključek – ne nasedajte prodajalcem in ne nasedajte nizkim cenam, pozanimajte se, kaj je kvalitetno in naj vam pravi ribiči dajo kak dober nasvet, preden kupite svojo prvo in začetniško ribiško palico!