To je dobro vprašanje za vsakega malega bodočega podjetnika, ali je odprtje d.o.o. za vas? Na to vprašanje si lahko zelo verjetno odgovorite sami s pomočjo večih vprašanj.

Najprej se morate vprašati, ali ste iz pravega testa. Namreč če nimate vodilnih sposobnosti, potem odprtje d.o.o. za vas ni najboljša ideja, razen če seveda imate v bližini kakšnega kandidata za vodilni položaj.

Drugo vprašanje, ki se ga morate vprašati je, ali imate dovolj kapitala za odprtje d.o.o.. Namreč, vsako podjetje potrebuje nekaj kapitala za zagon. Odvisno s čem se mislite ukvarjati potem potrebujete tudi določeno opremo. Recimo stroje, orodje, ali pa računalnike, na katerih mora seveda biti legalna programska oprema, ta pa lahko stane kar nekaj tisoč eurov.  Če imate denarce, potem je odprtje d.o.o. že skoraj za vas. odprtje d.o.o.

Tretje vprašanje, imate dobre ideje, katere je možno realizirati brez dolgih postopkov? Vzamimo za primer podjetje rolls-royce ki je razvijalo nov motor za letala. Vanj so vložili več let raziskav in toliko kapitala, da so bankrotirali. Dan po bankrotu pa so dobili rezultate testiranj tega motorja, ki pa so bili izjemni. Vendar, če britanska vlada ne bi investirala in pomagala podjetju da se postavi na noge, to podjetje danes ne bi več obstajalo. Se pravi, za odprtje d.o.o. morate imeti dobre ideje katere se da hitro in z malo investicije uresničiti.

Četrto vprašanje pa bi lahko bilo, ali si odprtje d.o.o. zares želite. Ali boste lahko zaposlenim nudili razne ugodnosti ter jih tako tudi motivirali, da bodo od sebe dali 110%? Namreč zadovoljna delovna sila je dobra delovna sila. Poleg zadovoljstva zaposlenih, boste morali skrbeti, da bo podjetje ustvarjalo profit. Odprtje d.o.o. bo na začetku sicer težko in počasno, kar se tiče financ. Pomembno bo, da boste vztrajali pri dobrih idejah, skrbeli za redne plače in za dober odnos do in med zaposlenimi.