Vsak dom potrebuje napravo za prečiščevanje odpadnih voda, ki nastanejo med različnimi vsakodnevnimi opravili. V ponudbi trgovine eMundia se nahajajo različne naprave, ki opravljajo to funkcijo. V grobem jih razdelimo na male čistilne naprave, greznice ter maščobolovilce oz. separatorje kuhinjskih maščob. Slednji bodo iz onesnažene vode odstranili maščobe ter tako še dodatno prispevali k odličnemu delovanju izbranega modela naprave. Seveda se med seboj razlikujejo glede na način uporabe oz. zmogljivost. Industrijski so primerni za vgradnjo pod zemljo, z možnim pretokom tudi do 10 litrov v eni sekundi. Za domače uporabnike pa bodo primerni kar gospodinjski maščobolovilci, ki se običajno montirajo pod korito.

čistilne naprave

Med male čistilne naprave štejemo rastlinske, pretočne ter SBR naprave. Rastlinska čistilna naprava deluje na zelo okolju prijazen način, saj deluje s pomočjo rastlinske grede, kjer rastejo vodoljubne rastline. Stroški obratovanja takšne naprave so izjemno nizki, saj ne potrebuje nobenega vira energije.

Greznice so nepogrešljive tam, kjer priklop na javno kanalizacijo ni mogoč. Vanje se odpadne vode iz gospodinjstva iztekajo, zato predstavljajo tudi osnovo za namestitev čistilne naprave. Delimo jih na dva tipa – pretočne ter nepretočne. Opozoriti je potrebno, da se je pred vgradnjo greznice potrebno dodobra pozanimati o primernostih naprav, saj zakonodaja določa različne standarde, ki jih morajo dosegati. Nepretočne greznice odpadne vode, kot že ime samo pove, ne izpuščajo v okolje, temveč se slednja v njih nabira. Potrebujejo redno praznjenje, ki ga izvaja le usposobljeno osebje, ki z odpadki nato ustrezno ravnajo.

Pretočne čistilne naprave, ki jih najdete v naši trgovini, izpolnjujejo visoke standarde ter so tako primerne za vgradnjo. Primerne so za čiščenje odpadnih voda, ki jih proizvedejo gospodinjstva, bloki, uporabniki šol, restavracij ter hotelov.

Nujno je, da se pred nakupom naprave za čiščenje vaših odpadnih voda, dodobra pozanimate o njenih lastnostih, zmogljivosti ter ustreznosti za specifičen objekt.