Alu les okna so primerna za vsako zgradbo in jih odlikujeta dve izjemni kvaliteti, najprej to, da so narejena iz naravnih materialov lesa ter kovine in druga, da so estetska. Alu les okna vrhunske kakovosti  so tudi tako narejena, da odlično tesnijo, kar pomeni, na zadržijo toploto, saj so narejena kar iz troslojnega stekla. Med vsemi tremi sloji je zrak, ki je dodatni izolator, hkrati pa odlično prepuščajo svetlobo, da je prostor lepo osvetljen.

alu les okna

 

Alu les okna so zelo kakovostna zato, ker so narejena iz naravnega 100 % lesa, ki je dobro posušen in obdelan. Aluminijasti kovinski dodatki tvorijo izjemno zanesljivo in trdno ogrodje, ki ne spreminja oblike in se ne zvija kot običajna lesena okna. Ta okna so masivna in omogočajo vgradnjo treh slojev stekel, ki so druga od druge odmaknjeni toliko, da lahko med njimi kroži zrak. Pozimi se  ta zrak ogreje in je kot toplotna blazinica, ki zadržuje toploto v prostoru ter mrzel zrak zunaj okna.

Alu les okna lahko odpirate za prezračevanje na več načinov. En način je krilno odpiranje tako ,da se odpre celotno okno v notranjost prostora. Drug način je tak, da se okno lahko nagne na zgornjem delu v prostor, na spodnjem pa je pripet tako, da se prostor zrači, ni pa moteče za ljudi v prostoru in tudi živali nimajo dostopa.

Za alu les okna je značilno, da so v primerjavi s plastičnimi okolju bistveno bolj prijazna, saj so biološko razgradljiva in naravna. Hkrati les še vedno diha in spušča v prostor nekaj naravnega zraka, ven pa vseeno gre vlaga iz prostor zato v takih prostorih ni plesni in vlage kot je v prostorih s plastičnimi okni.

Alu les okna so v več barvah, izberete taka, ki sodijo k fasadi ali stenam vaših prostorov oziroma stavbe. Izbirate lahko med več odtenki rjavih barv, bele ali zelo temne.