Vsako podjetje, ki se ukvarja z nanosi barv ali laka, se nekoč sreča z izrazom peskanje, ki ga zagotavljajo tudi na spletni strani https://blasttehnik.si/obdelava-povrsin/peskanje/. Iskreno povedano, tudi zasebni uporabniki pogosto v procesu raziskovanja svojih potreb odkrijejo potrebo po tej storitvi. Kaj vam omogoča in zakaj jo potrebujete pa lahko preverite skupaj z nami.

Kaj je peskanje in komu je namenjeno?

Peskanje je posebna storitev, ki jo opravljajo strokovne ekipe, ki imajo za to namenjeno posebno orodje. Gre za storitev katere namen je očistiti in pripraviti različne materiale za nanos barve oziroma laka.

 

Prepričani smo, da ste se pri delu že sami kdaj soočili s težavo, da ste želeli prelakirati nek železni material, da bi izgledal sveže ter imel daljšo življenjsko dobo. Ob začetku na videz povsem enostavnega dela pa vas je presenetilo, da dela sploh ne boste mogli opraviti, saj površina ni gladka, morda se je na njej celo pojavila rja. Odgovor na vašo potrebo je prav storitev peskanja, kjer vam strokovna ekipa s pomočjo svojega orodja hitro in enostavno pripravi in zgladi površino, da bo ta pripravljena na nanos želenih barvil. Seveda lahko peskate različne materiale – poleg železa in drugih kovin lahko peskate plastiko, beton, lesene in steklene površine, kamen in še bi lahko naštevali. Raznolikost možnosti preverite neposredno pri ponudniku storitev, kjer pošljete nezavezujoče povpraševanje ter pridobite potrebne informacije. Zlasti pri večjih površinah, se vnaprej pozanimajte o možnostih obdelave na lokaciji vašega podjetja ali izvajalca storitev.

Zakaj izbrati storitev peskanja?

Gre za izredno enostaven proces, ki je v prvi vrsti varen in neškodljiv za material, ki ga peskamo. Za delo se uporablja poseben abrazivni medij, ki se ga pod pritiskom usmerja proti obdelovalni površini. Pri delu se ne uporablja škodljivih kemikalij, zato je metoda med drugim varna tudi za okolje.  Dodatna prednost je ponovna uporaba medija, ki se pri delu uporablja. Na ta način je zagotovljena trajnost, ki je v sodobnem svetu vse bolj poudarjena vrlina.