Avto preproge so nepogrešljiv del opreme v avtomobilu, saj zadržujejo umazanijo in vozilom nudijo zaščito. Če iščete preproge za lasten avto, si jih lahko ogledate na spletni strani http://www.gledring.com/sl/produkti/gumijasti-tepihi/, kjer boste zagotovo našli pravo zaščito za vaš avto. Kadar iščete primeren gumi tepih je pomembno, da se le-ta popolnoma prilega vašemu avtomobilu, saj le tako optimalno zadržuje umazanijo in ščiti vaše vozilo.

avto preproge

Gumi tepihi ščitijo vozilo
Osnovna naloga avto preproge je, da ščiti vozilo pred umazanijami in prelivanjem tekočine. Ravno zato je pomembno, da se preproga popolnoma prilega vašemu vozilu in ima primerno visok rob, ki zadržuje umazanijo na gumi tepihu. Mere morajo biti torej natančne, višina roba pa nekje 13 milimetrska za zagotavljanje optimalne zaščite. Poleg funkcije je pomemben še sam videz preproge v vozilu, ta se mora zliti z notranjostjo in izgledati kar se da elegantno, za celosten izgled notranjosti vozila. Ker je potrebno avto preproge tudi čistiti, je dobro, da je čiščenje enostavno. Precej preprog je kockaste oblike z ostrimi robovi, kar pogosto otežuje čiščenje. Podjetje Gledring pa je razvilo gumi tepihe, ki so ravnih linij brez ostrih robov, za lažje čiščenje pa tudi nežnejši in elegantnejši izgled. Slednje je potrdila tudi revija Autobuild, ki je podjetju podarila nagrado za kakovost in izviren design preproge za avto.

Dodatni kriteriji kvalitetnih avto preprog
Pogosto se zgodi, da s premikanjem nog premaknemo preprogo v avtu, kar je nadležno pa tudi nevarno. Zato je izjemno koristen element avto preproge pritrdilni čep, ki zagotavlja dodatno varnost in zmanjšuje možnost zdrsa tepiha. Čepi so navadno narejeni iz kakovostne PVC plastike, ki je odporna na udarce, zato so pritrdilni čepi kvalitetni. Pomembna pa je tudi kvaliteta same preproge v avtu, nenazadnje je to nepogrešljiv element notranje opreme avta. Pri izbiri primerne preproge za svoj avto, imejte v mislih kakovost gume, saj je le kvaliteten material tisti, ki predmetom zagotavlja dolgo življenjsko dobo.