Pri zmanjševanju stroškov ter izboljšanju učinkovitosti izrabe energentov pri proizvodnji toplote v industrijskem procesu, je izdelava ustreznega energijskega pregleda ključnega pomena. Le na ta način boste pridobili točno informacijo o dejanski porabi ter stanju, s tem pa naredili prostor za nove, boljše spremembe, ki vam bodo na dolgi rok prihranile mnogo denarja.

Energetski pregled vam bo ponudil več možnosti izboljšav, hkrati pa črno na belem izpostavil ključne priložnosti, na katerih je potrebno graditi. Seveda poznamo več vrst pregledov, med katerimi bo po posvetovanju z vami, najbolje odločil kar strokovnjak s tega področja. Najpreprostejši energetski pregled obsega enkraten obisk podjetja ter vprašalnik, ki ga mora izpolniti lastnik. Slednjega je priporočljivo opraviti, če je podjetje manjše, spremenljivk pa ni veliko. Razširjeni pregled je potrebno opraviti, kadar preprostejša različica ne bi prinesla želenih podatkov ter informacij. Na ta način se poraba razčleni med vse porabnike ter tako zagotovi zelo natančne informacije, ki vam bodo prišle še posebej prav, kadar se odločate za večje, finančno zahtevne investicije.

energetski pregled

Zakaj se odločiti za energetski pregled ter razmisliti o menjavi energenta? Ogrevanje predstavlja enega izmed največjih stroškov, pa naj gre le za posamezno gospodinjstvo, ali pa za podjetje, ki posluje mednarodno. Energetski pregled je ena izmed najenostavnejših ter ugodnih možnosti za ugotavljanje porabe za ogrevanje. Slednji prav pogosto pokaže, da je menjava energenta zelo smiselna, in skorajda nujno potrebna za učinkovito izrabo finančnih sredstev, ki so na voljo.

Menjava obstoječega energenta za zemeljski plin, skupaj s posodobitvijo ogrevalnih naprav je ugodna ter kvalitetna naložba, ki vam omogoča enostavno upravljanje z energijo. Zemeljski plin je najbolj čist fosilni element z zelo visokimi izkoristki ter nizkim izpuhom emisij v okolje.  Naložba v menjavo na zemeljski plin je še posebej smiselna, če je na vašem področju dostopno plinovodno omrežje. Preklop je v tem primeru še posebej enostaven ter zelo hiter.