Dermatolog je specialist za kožo in pomaga pri vseh kožnih boleznih, če so spremembe moteče ali nevarne za zdravje. Dermatolog odstranjuje kožna znamenja, virusne bradavice, razen kožne spremembe, pomaga pri staranju kože in odpravljanju kožnih bolezni, pri alergijah in aknah, kar si lahko ogledate na tej povezavi https://estetika-omnia.si/dermatolog/. Ko opazite vidne kožne spremembe je pravi naslov specializiran in izkušen dermatolog, ki vas bo najprej pregledal in ugotovil, za kaj gre, vas bo testiral in preiskal v laboratoriju ter postavil diagnozo.

dermatolog

 

Ko boste dobili diagnozo bo dermatolog odredil in predlagal zdravljenje. Razložil vam bo postopek zdravljenja, možen izid in čas zdravljenja. Nekatere kožne spremembe so zelo nevarne in jih je treba še posebej pazljivo obravnavati, ker se lahko prepreči nastanek kožnega raka, ki je v pozni vazi težko ozdravljiv, v zgodnji fazi pa je veliko več možnosti za ozdravitev. Zato je res dobro, da ga obiščete vsaj za preventivni pregled, da boste gotovi, da kožne spremembe, madeži, materina znamenja ali čudno obnašanje in barva kože niso nevarni za vaše zdravje.

Toliko bolje, če ni nič narobe, boste še veseli zaradi tega, v nasprotnem pa boste hvaležni, da ste zgodaj reagirali in se izognili resnim posledicam. specialist dermatolog bo vašo kožo pregledal s posebno napravo, ki je elektronska in javi, torej pokaže točne spremembe v koži, katere zdravnik takoj oazi. Seveda oazi že na prvi pogled ali otip, ker ima izkušnje, vsekakor pa lahko testira tudi s pomočjo laboratorijskih testov, kjer gre za sum za resnejše bolezni. 

Ker je koža naš največji organ in nas drži dobesedno skupaj je nujno, da ji posvetimo dosti pozornosti. Spremembe pa niso samo na koži ampak tudi na lasišču in nohtih, na kar je treba tudi biti pozoren. Z gubicami se začne, potem pa lahko zasledite še kakšne resnejše kožne spremembe. Opazujte se v ogledalu in se pregledujte vsak dan.