Lepi sončni dnevi so tukaj in vedno bolj iščemo kam na izlet. Odlična ideja za izlet je tudi lahko Zbiljsko jezero v občini Medvode. Jezero je postalo vedno bolj priljubljeno za sprehajalce. Najbolj znano je, ker tukaj lahko narediš ogromno lepih fotografij z labodi. Mislim, da jih nikjer ne boste toliko videli, kot na Zbiljskem jezeru. Nekaj o jezeru si lahko preberete na spletni strani. Najdete pa ogromno o jezeru tudi na drugih spletnih straneh, nekaj pa boste zvedeli tudi tukaj, če boste brali dalje.

Mislim, da so jezera v Sloveniji res nekaj posebnega in nimamo jih malo. Imamo kar precej čudovitih jezer, ki nam ponujajo lepe sprehajalne poti okoli njih. Kot sem v začetku omenila Zbiljsko jezero v občini Medvode je eno med njimi. Bolj natančno v kraju Zbilje, kar pa danes  ni težko poiskati. Najboljše, da kar napišete v navigacijo in vas pripelje do čudovitega jezera. Ne spada med manjša jezera, saj meri kar 70 hektarjev in je široko med 40 in 250 metri. Danes obišče jezero ogromno ljudi iz celotne Slovenije. Saj labodi kar vabijo obiskovalce, ker tukaj jih je res ogromno.

zbiljsko jezero

Lahko naredite samo obisk jezera, lahko se podate v bližini tudi grad Smlednik, ki je tudi vreden ogleda. Med potjo na grad imate križev pot iz leta 1772, kjer imate 14 kapelic. Zbiljsko jezero je prava paša za otroke in tudi starše. Nekateri pravijo jezeru tudi labodje jezero. Mislim, da je brez veze o jezeru še kaj pisati. Najboljša rešitev je, da si ga zabeležite na seznam in se enkrat odpeljete do njega. Če še res niste nikoli tukaj bili, morate enkrat se tukaj ustaviti. Ob jezeru imate prijetno restavracijo, kjer se lahko tudi okrepčate. Ko ga boste enkrat obiskali, ga boste sigurno še veliko krat. Labodi vas bodo očarali, prav tako sprehod ob jezeru.