Čeprav imate na voljo različne oblike žarov, je žar na oglje nedvomno najboljša izbira, saj na hrani pusti nenadomestljiv dimljen okus, ki ga pri drugih vrstah žarov žal ne dosežemo. Peka na plinskem žaru se komaj razlikuje od peke na plinskem štedilniku, enako pa velja tudi za električni žar. Na spletni strani http://iki-pro.si/index.php/zari-na-oglje , si lahko ogledate bogato ponudbo žarov na oglje.
V podjetju Iki Pro izdelujemo masivne žare na oglje v različnih dimenzijah ter izvedbah. Vsi žari so izdelani iz odlične kotlovske pločevine, mreže pa iz svetlega vlečenega jekla. Vsi žari v naši ponudbi vam omogočajo prilagajanje višine žara ter pozicije mreže. Naši žari so cenovno dostopni ter imajo dolgo življenjsko dobo. V okusih, ki jih boste pripravili z njihovo pomočjo, boste lahko neizmerno uživali še mnogo let po nakupu. V našem podjetju smo poskrbeli za profesionalno izvedbo, ki bo uporabniku odlično služila, vse za kar morate poskrbeti vi, pa je, da žar na oglje uporabljate ter poskrbite za redno čiščenje po vsaki uporabi.
Zakaj je žar na oglje najboljša izbira za pripravo jedi? Priprava hrane na žaru ima kar nekaj odličnih učinkov, tudi na naše zdravje. Poleg odličnega okusa, ki ga oglje pusti na mesu, zelenjavi, krompirju ter ostalih sestavinah, boste pri tovrstni peki zaužili manj maščobe. Tudi zelenjava, ki jo popečete na žaru (še posebej tista z manjšo vsebnostjo vode), bo na ta način ohranila več vitaminov ter mineralov. Enako velja za meso ter ribe – žar na oglje bo meso prijetno odimil, vendar mu vročina ne bo odvzela vseh hranilnih snovi. Za nameček boste na žaru lahko pripravili zelo sočen zrezek brez ene same kapljice masla.
Nikar pa ne pozabimo na bistveno prednost uporabe žara. To je druženje! Zagotovo se prav vsakdo izmed nas veseli poletnih večerov ob dobri jedači ter pijači, kjer se bomo s prijatelji ter družino lahko ponovno povezali ter sprostili.