Vgradne pečice so kuhalni aparat, ki se vgradijo neposredno v steno kuhinje, dobite pa jih tukaj https://www.akvonij.si/kategorija/vgradne-pecice. To se razlikuje od tradicionalnih pečic, ki so povezane neposredno s kuhalnim poljem na vrhu pečice. Vgradne pečice nimajo kuhalne plošče, vendar je ta funkcija pogosto nameščena neposredno v kuhinjski pult. Ta naprava je lahko znana tudi kot stenska pečica.

vgradne pečice

Vgradne pečice se lahko prodajajo kot enojna ali dvojna enota. Dvojna enota ima dve pečici, ki sta postavljeni ena na drugo in lahko kuhata pri različnih temperaturah. Ta vrsta modela je uporabna za kuharje, ki pripravljajo velike obroke in potrebujejo vsestranskost, ki jo ponujata dve pečici. Eno pečico lahko nastavite na nizko temperaturo, primerno za počasno peko mesa, medtem ko lahko drugo pečico uporabite na višjo temperaturo za hitro peko enolončnic. Dvojno vgradno pečico pogosto najdemo v profesionalnih kuhinjah, ki služijo restavracijam ali catering podjetjem.

Vgradne pečice se običajno prodajajo v standardnih velikostih od 60,96 do 76,2 cm. Ta velikost se nanaša na širino pečice in se lahko uporablja kot vodilo za merjenje prostora v kuhinjskih omarah, kjer bo pečica nameščena. Ta model ima lahko električni ali plinski grelni element. Nekateri modeli lahko vključujejo funkcijo samočiščenja in mehanizme za varnostno zaklepanje. Pečice lahko med izvajanjem cikla čiščenja presežejo temperature 260 °C. Varnostna funkcija zaklepanja preprečuje, da bi se pečica med tem postopkom odprla in jo je treba običajno aktivirati pred začetkom cikla. Vgradne pečice lahko kupite tudi brez samočistilne funkcije.

Te enote lahko namesti poklicni izvajalec ali lastnik stanovanja. Na voljo so v različnih zaključkih, vključno z nerjavečim jeklom. Pečica mora biti povezana z električno razvodno omarico prek kabla v omarici, kjer bo postavljena. Ne priključi se v stensko vtičnico, kot pri tradicionalni pečici in štedilniku. Pečica mora biti tudi med namestitvijo primerno prezračevana, da zagotovimo največjo učinkovitost in varnost kuhanja. Za več informacij kontaktirajte prodajalca.