svetilaKo zaide sonce, pride mrak, prostori v stanovanju so temni, sveč pa že ne bomo uporabljali saj imamo v teh časih boljša svetila. Na izbiro imamo ogromno različnih luči, in svetil. Od navadnih žarnic, do varčnih žarnic, vse bolj popularna pa postajajo LED svetila. Ta so izmeno poceni, imajo 5x daljšo življenjsko dobo od navadnih žarnic, porabijo pa 10x manj energije kot navadne žarnice. Za razliko od fluorescentnih žarnic, LED ne vsebuje živega srebra oziroma drugih škodljivih snovi. Hitro prižiganje in ugašanje LED luči pa nima nobenega učinka na življenjsko dobo. Skratka, najboljša svetila za vaš dom so LED.

Glede na to da so LED majhne, nam to odpre mnogo več možnosti za oblikovanje svetil. To nam tudi olajša izbiro, ko iščemo tisto pravo lučko ali lestence za našo sobo, delovno mizo, dnevno sobo ali pa kopalnico. LED svetila prihajajo tudi v različnih barvah kar še poveča izbiro.

Svetila so lahko stenska, takšna so dobra v recimo, shrambah ali prostorih kjer je veliko polic, in nam luč na stropu ne bi veliko pomagala. Lahko so pa tudi stropna, takšna uporabljamo v večini prostorov. Možnosti so ogromne, lahko so svetila nepremična, lahko pa so takšna, da jih lahko premikamo in usmerimo svetlobo tam kjer jo potrebujemo. poznamo tudi talna svetila, ta se večinoma uporabljajo zunaj, in so posebno oblikovana da lahko kljubujejo zunanjim vremenskim vplivom.

Obstajajo tudi posebni LED trakovi. To so dobesedno, tanki trakovi, na katerih so majhne LED luči, ki pa lahko svetijo v različnih barvah. Trakove je možno oblikovati po svoji volji, lahko jih nalepimo na stropove, stene, robove, na omaro, v omaro, okrog postelje, možnosti je ogromno.

Svetila različnih oblik in barv lahko popestrijo vaš dom, in mu dajo različno atmosfero. Tako bo vaš dom postal bolj zanimiv, vi pa se boste počutili dobro!