Danes je že pri vsaki hiši avto, ponekod tudi dva. Saj brez njega več ni mogoče biti. Kar moramo redno skrbeti so zavorne ploščice, da res ne pride do neprijetne situacije. Moramo hodit v službo, gremo v trgovino in za vse je potreben avto, saj malokdo ima vse pred sabo, da lahko hodi peš. Ampak vzdrževanje avta je tudi nek strošek, saj ga moramo redno vzdrževat in skrbeti, da je vse v redu, da ne pride do kakšne nezgode. 

zavorne ploščice

Saj ste že slišali za zavorne ploščice? Mislim, da vsak ve da se zavore lahko enkrat obrabijo in da moramo jih zamenjat. Isto je na kolesu, tam ste sigurno že videli, da se zavore obrabijo. Tako je tudi pri našem jeklenem konjičku, kot mu nekateri pravijo. Ker so danes naši avti vse bolj moderni, za njih skrbijo izučeni mehaniki. Včasih smo lahko sami in smo tudi sami skrbeli za zavorne ploščice. Danes pa še malokdo sam kaj zamenja in popravi, saj je vse bolj moderno in se ne spoznamo. Ampak pri zavorah pa lahko sami ugotovimo, da ne primejo več tako hitro, kot bi morale. To lahko povemo svojem mehaniku ali na servisu in nam bodo pogledali. Ploščice ima avto spredaj in zadaj. Tako, da moramo na čase menjat oboje, saj so sprednje in zadnje zavore pomembne na cesti. Sami veste kako moramo včasih hitro pritisnit na sklopko in kaj se bi zgodilo če ne bi se takoj ustavili? Raje o tem ne bomo razmišljali in bomo redno zavorne ploščice pregledovali in če bo treba kupili nove. Ploščice so še najmanjši strošek našega avta. Sploh niso tako drage, kot kakšen drugi del za avto.

Če pa gremo v nabavo sami, imejte sabo prometno dovoljenje, da v trgovini vedo kakšne ploščice rabite. Za vsak avto so drugačne in veste da je avtov danes že ogromno različnih. Redno vi ali mehanik naj pregleduje vaše zavore, da ne bo prišlo do nesreče.