Ker otroci praviloma obožujejo vodo ter igre v njej, jim je dobro omogočiti bazen. Tega lahko postavite zunaj na travnato, betonsko ali na peščeno površino. Vsekakor pa ni vseeno, kateri otroški bazen stoji v okolici vašega doma. Pri izbiri vrste bazena za male junake morate biti kar se da zahtevni pa tudi previdni. V prvi vrsti pa je zagotovo najpomembneje, da otroški bazeni ponujajo največjo mero varnosti.

Ključni dejavniki pri izbiri otroškega bazena

Vsi otroški bazeni na trgu zagotovo niso najprimernejši za vaše malčke. Pri nakupu bodite še posebej pozorni na izvedbo, zasnovo, varnost in šele nato na ceno. Na voljo vam je veliko bazenov za otroke, ki so lahko zelo različnih dizajnov.

Izbirate lahko med klasičnimi napihljivimi otroškimi bazeni, bazeni s streho, z igračami, na voljo je tudi napihljiv vodni center. Med vsemi naštetimi so najbolj priljubljeni otroški bazeni s streho.

otroški bazeni

 

Prednosti otroškega bazena s streho

Otroški bazeni s streho so lahko okrogle ali pravokotne oblike. Opremljeni so s streho za zaščito pred sončnimi žarki. Senčnik oziroma sama streha bazena je na voljo v številnih različicah. To je zlasti odvisno od same zasnove bazena. Še posebej je takšna vrsta bazena primerna za vse otroke, ki so stari med pol leta in enim letom in pol. Višji bazeni so primerni za otroke med 1,5 in 3 leta starosti.

Največje prednosti bazena s streho so praktičnost, senca, hitro se napihne, preprosto se ga shrani, ugodna cena. Ena od slabosti pa je ta, da streha pogosto ovira gibaje v bazenu.

 

Ponudbo otroških bazenov, si lahko ogledate na https://bestway.si/za-otroke/otroski-bazeni.