Katera družabna igra vam najprej pade na misel? Najverjetneje tista, ki jo tudi sami najpogosteje in najraje igrate v družbi svojim najbližjih. Je to igra štiri v vrsto ali pa nadvse priljubljena in večna družabna igra človek ne jezi se? Kakorkoli že, najpomembneje je, da se v družbi prijateljev, sorodnikov in znancev dobro zabavate in da vam čas hitreje mine.

Po drugi strani pa bi morda morali kupiti kakšno povsem novo družabno igro, ki jo do sedaj še niste igrali ali pa zanjo sploh še niste uspeli slišati. Ena od možnosti je tudi ta, da pri izbiri nove igre za druženje preverite, katera igra je v tem hipu najbolj popularna, in to ne samo pri nas, temveč po celem svetu. Ste že slišali za družabno igro naseljenci otoka Katan? 

Družabna igra naseljenci otoka Katan je brez dvoma obnorela cel svet

Naseljenci otoka Catan je znamenita igra za druženje, ki je že leta 1995 obnorela na milijone igralcev po celem svetu. Zanimivo dejstvo je tudi to, da se na račun tovrstne družabne igre prav vsako leto prirejajo tudi številna tekmovanja in celo svetovno prvenstvo. Igra predstavlja izjemno simpatičen preplet gradnje cest ter mest, obenem tudi trgovanja s surovinami z drugimi igralci.

In kako se igra naseljenci otoka Katan sploh igra? Najprej morate izbrati, katera polja boste nadzorovali. Ta so označena z različnimi števili, in sicer od 2 do 12. Ko pa ste na potezi, mečete dve kocki in število, ki pade, nato sproži produkcijo surovin na vseh poljih z isto številko. In katera polja so med najbolj zaželenimi? To so polja, kjer so posuta števila med 6 in 9. Zakaj? Ker padejo najpogosteje.

Kje najhitreje kupiti najbolj slavno svetovno družabno igro?

Ker smo vas z igro Naseljenci otoka Katan najverjetneje kar precej navdušili, še posebej če ste strastni igralec tovrstnih iger, se že sprašujete, kje takšno igro lahko kupite. Po najbolj dostopni ceni jo lahko naročite kar v spletni prodajalni z igračami in družabnimi igrami. V njej nikakor ne spreglejte še drugih iger za druženje. Nekaterih med njimi zagotovo še ne poznate in bi bile lahko prav tako odlična izbira za druženje z najbližjimi ob večerih ali pa kdaj čez dan.