Moderne kuhinje z otokom so aktualne zadnja leta, ko je prišel nov oblikovalski trend minimalizma. Ko boste videli tako kuhinjo boste vedeli, zakaj kupiti moderno kuhinjo z otokom? Skrivnost je v uporabnosti in izkoriščenosti prostora, minimalizmu, da ni nobene nepotrebne šare in je dovolj prostora za vse, tudi za otroke za igro. Ni več tako, da so v kuhinji zgolj ženske in čakajo na moža ter kuhajo in mora biti kosilo točno ob uri.

moderne kuhinje z otokom

Danes moderne kuhinje z otokom omogočajo kuhanje in druženje hkrati vsej družini, tako moškim, kot ženskam, otrokom in starejšim, če so del družine. Danes pogosto pari kuhajo skupaj in se ob tem zabavajo lai pa vsak za sebe zaradi različnih služb, ki zahtevajo različno časovnico vsakega posameznika. Tako lahko mlad par kuha, otrok pa opazuje ali sodeluje po svojih močeh, lahko pa se nekje v okolici igra. 

Moderne kuhinje z otokom imajo na sredini ponavadi pult s kuhalno površino in okoli omare, predalnike ali še kakšen gospodinjski stroj, vse to zgleda kot velika kocka in se predalniki ter omarice odprejo na pritisk, ne več s pomočjo kljuk.  Vsak kotiček je res dobro organiziran in izkoriščen do potankosti oblikovan domiselno, uporabno ter estetsko. 

Novodobne moderne kuhinje z otokom imajo običajno pri steni še kakšne omare za shranjevanje, hladilnik ali skrinjo in pečico, ki je v višini rok, da se ni treba sklanjati, kot vsi drugi pomembni gospodinjski pripomočki. Razporeditev je taka, da je svetloba od vsepovsod in se dobro vidi, dodatna osvetljava ni potrebna, zato se ne kuri veliko elektrike. Do pulta je dostop z vseh strani, tako za kuhaje, kot za uživanje hrane tako, da lahko sodeluje celotna družina, ki pa si vseeno lahko nekje omisli še jedilni ko posebej po želji tudi v tem modernem stilu otokov. Taka kuhinja vas bo gotovo očarala in navdušila.