Vhodna vrata so pomemben del vsakega objekta. Pri industrijskih poslopjih, pa so zelo pomembna tudi industrijska vrata. Poleg uporabe v skladiščih in podobnih objektih, se lahko industrijska vrata uporablja tudi pri razstavnih salonih in gasilskih postajah. Njihova uporaba je res raznolika in oblika industrijskih vrat se uporablja tako zunaj kot tudi notri. Glede na vaše potrebe pa je potrebno izbrati prava vrata, ki vam bodo popolnoma ustrezala. Obstajajo različne vrste vrat, ki so izdelane iz različnih materialov in z različnimi odpiralnimi mehanizmi.

industrijska vrata

Kakšna naj bodo industrijska vrata?

Ko se odločate, kakšna vrsta industrijskih vrat bi bila najbolj primerna za vas, je izbira velika. Vseeno pa naj imajo vrata nekaj pomembnih lastnosti. S temi lastnostmi ste lahko prepričani, da gre za zelo kvalitetna vrata.

Če so vrata zunanja, naj bodo dobro izolirana. To velja tako za zvočno, kot tudi toplotno izolacijo. Predvsem pri toplotni izolaciji je pomembno, da so taka vrata pri objektih, kjer je zadrževanje določene temperature ključnega pomena. Pomembno je tudi, da je tesnost industrijskih vrat odlična. Če vrata dobro tesnijo, je to še dodatna pomoč pri izolaciji. Kvalitetna vrata bodo odporna tudi proti vetru. To pomeni, da so trdna in jih močan veter ne more premakniti.

Za učinkovito in varno ravnanje z industrijskimi vrati je zelo pomemben tudi mehanski del vrat. Glede na potrebe je potrebno hitro odpiranje in zapiranje vrat. To je vse vprašanje vaših potreb. Vsekakor je za pogosto uporabo vrat smiselno avtomatsko odpiranje in zapiranje. Načinov, kako se odpirajo vrata je več, med najbolj priljubljenimi pa je odpiranje s pritiskom na gumb. Dobra vrata pri odpiranju in zapiranju ne bodo oddajala veliko zvoka.

Zadnja stvar pa je izbira vrste vrat. Industrijska vrata so lahko rolo ali dvižna. To je predvsem odvisno od vaših potreb, pa tudi prostora, ki ga imate na voljo.