Če radi poskrbite za čisto in brezhibno notranjost avtomobila, potem si morate prebrati spodnji članek. Dober in učinkovit postopek čiščenja notranjosti avtomobila se začne z dobrim vakuumskim delom. In za dobro delo potrebujete dober globinski sesalec za avto.

Osnovno čiščenje notranjosti lahko vključuje samo sesanje in hitro brisanje notranjih površin; ali pa je morda veliko bolj vpleten, vključno s šamponom za preproge in oblazinjenje ali čiščenjem s paro. Vsekakor je zelo pomembno, da globinski sesalec za avto poskrbi za  preprogo ter za oblazinjene sedeže. Šele nato lahko nadaljujemo s katerim koli nadaljnjim postopkom.

 

Kako se lotimo čiščenja avtomobila z globinskim sesalcem

Ne samo posesajte umazanije in ostankov, ki sedijo na površini; poskrbite, da boste ves pesek, prah in ostanke zakopali v korenine preproge in vlakna oblazinjenja. Če ne odstranite vse umazanije, bo nadaljnje čiščenje ogroženo in splošni rezultat bo slabši.

Pravilna izvedba globinskega sesanja avtomobila

Če želite premakniti umazanijo, morate imeti pretok zraka. Večji in težji kosi smeti so, hitrejši mora biti pretok zraka, da pobere umazanijo in jo premakne. Če želite ohraniti visoko stopnjo pretoka zraka proti večjemu uporu, morate imeti višji dvig vode.

Pri sesanju kupčeve preproge in oblazinjenja je pretok zraka potreben samo za dvigovanje odpadkov, ki sedijo na površini. Če pa želite posrkati umazanijo in ostanke, zakopane globoko v tkanju, morate imeti globinski sesalec za avto, ki ustvarja večje sesanje. Višji vodni dvig omogoča vakuumu, da vzdržuje dovolj pretoka zraka, da premakne umazanijo, kljub velikemu odpornosti na zračni tok, ki ga preproga in oblazinjenje nalagata vakuumu. Skratka, sesalna moč sesalca odstrani umazanijo, zračni tok vakuuma pa umazanijo pobere in potegne v stroj.

Kako lahko dosežemo vrhunske rezultate?

Seveda si vsak skrben lastnik avtomobila želi, da bi njegov globinski sesalec za avto poskrbel za idealne rezultate čistoče. Zato moramo biti pri čiščenju izredno pazljivi in natančni. Dober globinski sesalec za avto bo zagotovo poskrbel, da se bodo iz sedeže odstranile vse smeti ter tudi majceni delci, ki se radi skrivajo v oblazinjenih sedežih.

Če v avtomobilu prevažate poleg otrok tudi hišne ljubljenčke, bo globinski sesalec za avto zagotovo prava izbira za vas, saj globinski sesalec za avto zelo dobro očisti preprogo in odstrani prah, dlako hišnih ljubljenčkov, umazanijo, da prepreči onesnaženje zraka v zaprtih prostorih.

V spletni trgovini Gitas preverite pestro ponudbo globinskih sesalcev za kemično čiščenje vašega avta.