Profesionalno globinsko čiščenje avta poteka po nekaj fazah, ki jih morate poznati. Profesionalno globinsko čiščenje avta dolenjska se začne tako, da posesajo vse površine. Prej morate vi iz notranjosti odstranili prazne plastenke, pločevinke, vrečke, ovoje za živila itd., razen, če naročite, da profesionalci to zavržejo namesto vas. Nato je čas za sesanje. Odstranijo vse preproge. Uporabijo različne nastavke, ki so priloženi profesionalnemu sesalniku.

 globinsko čiščenje avta
Najprej se s cevjo znebijo morebitne umazanije na oblazinjen opremi, tleh, preprogah in drugih področjih, ki jih lahko dosežejo. Profesionalno globinsko čiščenje avta se nadaljuje tako, da ponovno skrtačijo površine. Uporabijo vakuumski sesalnik, da ujamejo te koščke umazanije. S krtačo z mehkimi ščetinami odstranijo prah iz prezračevalnih odprtin, vogalov sedežev, gub, vogalov armaturne plošče, naslonov za roke ter različnih stikal in gumbov. Ko zrahljajo prah, ga izpihajo s stisnjenim zrakom. S sesalnikom ravnajo previdno, da ne ne opraskajo barve avtomobila.
Globinsko čiščenje avta se nadaljuje tako, da popršijo in obrišejo vsako površino, tudi LCD zaslone. Za čiščenje oblazinjenja uporabijo izdelke, ki so posebej izdelani za to vrsto oblazinjenja. Uporaba izdelka, zasnovanega za sedeže iz vinila ali semiša na usnju, lahko povzroči prezgodnje staranje, razpoke in bledenje.

Čiščenje s paro je odlična metoda čiščenja, ki deluje na vseh površinah, vključno z vsemi vrstami oblazinjenja. Para je še posebej odlična pri raztapljanju globokih madežev od hrane, blata, krvi, črnila itd. ter čiščenju razlitja in madežev hišnih ljubljenčkov. Tako bo globinsko čiščenje avta zrlo učinkovito in je najbolje, da ga opravi profesionalec na zgornji povezavi. Odstranite tudi vse preproge iz notranjosti avtomobila, preden jih sesajo in očistijo s šamponom za preproge. Umazane preproge lahko vsebujejo plesen, zato je izjemno pomembno, da jih ohranjate čiste in suhe. Čiščenje preprog s paro je najboljši način za zaustavitev njihove rasti v kali.

Če ima notranjost vašega avtomobila neprijeten vonj in ne morete locirati njegovega izvora, je to znak umazanih zračnikov. Umazani zračniki bodo pihali zrak, okužen s številnimi nevarnimi mikrobi in bakterijami. Zato profesionalni usmerijo šobo parnega čistilnika na zračne reže. Najcenejše in najhitrejše je, če prepustite to delo strokovnjakom in le počakate, da vam izročijo čist avto. Na koncu boste zelo zadovoljni, ker bo avto lepo dišal, v njem bo prijetno, lepo ter ne bo nevarnosti za bolezni in okužbe.