Kako in za kaj nastanejo bolečine v križu je vedno zelo pereča tema. Vse več poškodb in bolečin v križu ter ostalih predelih telesa izvira iz velike preutrujenosti. Ljudje smo skozi leta postali zelo tekmovalni. Kljub vse večjim pritiskom družbe imamo občutek, da naše telo zmore več in več. Cilje, ki si jih postavljamo skoraj da ne poznajo meja. Bolečine v križu so tako prvi opozorilni znak, da nekaj počnemo narobe. Telo potrebuje svoj čas za počitek in prav tako moramo poslušati svoje telo kje je meja.

Da svoje telo kar se da najbolje zaščitimo pri vsakodnevnih opravilih je prvi pogoj, da se dobro oblečemo in poskrbimo, da nas hladen veter ne prepiha skozi hrbet. Prav tako je pomembno, da za to poskrbimo tudi v vročih poletnih dneh, kjer je naše telo še toliko bolj izpostavljeno večjim temperaturnim spremembam. Ob močno razgretem telesu je dovolj, da malo zapiha veter ali pa, da se pregreti zaženemo v hladno vodo po osvežitev. Mišice ob naši hrbtenici se hitro za krčijo in sprožijo nelagoden občutek oziroma bolečine v križu. Že naše babice so dejale, da je uporaba spodnje majice osnovno oblačilo. A poškodbe in bolečine v križu ne nastanejo samo pri normalni telesni aktivnosti temveč tudi med športnim udejstvovanjem. Pri športnih aktivnosti velikokrat tekmujemo med seboj. Z tekmovalnostjo največkrat pozabimo na pravilno izvedbo vaje. Pri tem se sprožajo manjše poškodbe, ki se ob rednih nepravilnih gibih lahko samo še stopnjujejo.bolečine v križu

Bolečine v križu jemljite zelo resno in se ob morebitnem poslabšanju oglasite pri svojem izbranem zdravniku ali pa pri specializiranem terapevtu. Izbira terapevta naj bo previdna saj lahko z napačnim pristopom masaže bolečino le še poslabšate. Za izbiro priporočamo bolj terapevtske masaže ali zelo moderno Bownovo terapijo. Pri Bownovi terapiji terapevt namreč z pritiski ustvarja sam-ozdravljenje našega telesa. Poskrbite za varnost vašega telesa in ne povzročajte mu prevelikih obremenitev.