Vsakdo si želi, da se mu ne bi toliko videle gubice na obrazu, še posebaj tiste gubice, ki so posledica mimike. Staranje kože je naravni proces, pa vendar ga lahko malce upočasnimo, če se držimo določenih korakov, ki bodo poskrbeli in pravilno nahranili našo kožo. Nekaj o teh korakih si lahko preberete na spletni povezavi http://www.nadlani.si/zanimivosti/staranje-koze-lahko-upocasnite-s-6-preprostmi-koraki. Staranje kože najlažje upočasnimo s pravilno prehrano in seveda s pravilno nego. Pomembna je vsakodnevna nega kože. Se pravi čiščenje kože, toniziranje in nanos prave kreme glede na tip kože. Priporočljiva je uporaba pilinga enkrat tedensko in uporaba maske. Masko prav tako izbirate glede na tip in stanje kože.

staranje kože

Staranje kože pa pospeši, ne boste verjeli – sonce. Pretirano sončenje pospešuje staranje kože, saj UV-žarki vsakokrat poškodujejo kožo in njeno obnavljanje je vsakokrat težje in bolj dolgotrajno. Zato je pomembno da uporabljate dobre zaščitne kreme, kreme za sončenje in se izogibate soncu med 12 in 16.uro, ko je le to najbolj škodljivo. Staranje kože pa upočasnimo tudi s pravilno prehrano. V svoje telo moramo vnašati veliko antioksidantov s pomočjo sadja in zelenjave. Najbolj se priporoča granatno jabolko, beluši, citrusi, brokoli, jagodičevje in podobno. 

Najbolj pomembna stvar za upočasnitev staranja kože pa je zdrav življenjski slog. To pomeni ustrezna hidracija, če je telo dehidrirano bo vlago potegnilo iz kože, torej se bo še povečala možnost za nastanek gubic. Prav tako pa je priporočljivo, da opustite kajenje če seveda kadite in pa tudi opustitev ali vsaj zmanjšan vnos alkohola. To so vse dodatne potence na že same naravne procese staranja kože. Ustrezen življenjski slog in čim manj stresa bo pripomoglo k bolj počasnem staranju kože in tudi telesa. Staranje kože je torej odvisno od vas in vašega načina življenja. Bolj boste jedli uravnoteženo in lepše skrbeli za nego svoje kože, dlje boste izgledali mladostno. Vse je odvisno od vas.